BT Koroner Anjiyografi


  • BT koroner anjiyografi ile koroner arterler saniyeler içinde görüntülenebilmektedir. Kol toplar damarından kontrast madde olarak isimlendirilen bir ilaç verilerek koroner arterler görüntülenmektedir.  Klasik anjiyografide kasık atardamarı kullanılırken, BT anjiyografide sadece kolunuzdaki toplardamardan ilaç verilerek inceleme yapılır, işlem kansız ve ağrısızdır. İnceleme 15 saniye gibi kısa bir sürede yapılmaktadır. Herhangi bir bilgisayarlı tomografi tetkikinden farkı olmadığı için inceleme sonrası hemen günlük yaşamınıza devam edebilirsiniz.

    randevu_al

    simdi_ara

    Kimler BT Koroner Anjiyografi Yaptırmalıdır?

    -Risk grubunda olanlar:

    -Koroner artar hastalığın şüphesi olanlar

    -Ailesinde koroner artar hastalığı olanlar

    -Hipertansiyon hastaları,

    -Diabeti hastaları,

    -Metabolik sendromu olanlar

    -Sigara içenler

    -Kolesterolü yüksek olanlar,

    -Atipik göğüs ağrısı olanlar

    -Stent kontrolu

    -By-pass damarlarının kontrolü

    Koroner Anjiyografi Bilgi için Formu Doldurabilirsiniz

    Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca ilgili bilgilendirmeyi okudum. Belirtilen kapsamda verilerimin işlenmesini kabul ediyorum.
    Ticari İletişim Aydınlatma Metni doğrultusunda, tarafıma tanıtım, bilgilendirme, pazarlama amacıyla ticari elektronik ileti gönderilmesini kabul ediyorum.

    Kimlere Koroner Anjiyografi Yapılamaz?

    -Hiç nefes tutamayanlar

    -İleri düzeyde İyot allerjisi olanlar

    -İleri düzeyde böbrek yetmezliği olanlar

    randevu_al

    simdi_ara

    İnceleme Hazırlığı

    Normalde kullanmakta olduğunuz tüm ilaçlarınız kullanabilirsinz. Tetkik öncesi 5 saat süreyle hiç bir şey yiyip içmemelisiniz. Kullandığınız ilaçları tetkik öncesi mutlaka ilgili sağlık personeline bildiriniz. Böbrek yetmezliği, allerji veya geçirdiğiniz önemli hastalıkları mutlaka bildirin. Tetkike gelirken, varsa eski tahlil ve tetkik sonuçlarınızı yanınızda getiriniz.

    İnceleme Öncesi

    Üzerinize metal içermeyen rahat elbiseler giyin.Göğüs bölümüne EKG elektrodu yapıştırılacağından ön bölümü kolay açılan veya kolayca çıkarılan tişort benzeri bir şey giymeniz önerilir.Üzerinizde metal, takı, mücevher ve benzeri şeyler olmamasına özen gösterin.Tetkik sırasında gözlük, takma diş, işitme cihazı gibi cihazlar ve cep telefonu tetkik kalitesini olumsuz etkileyeceğinden, tetkik öncesi bu tür cihazları dışarıdaki bir yakınınıza bırakın. Tetkik öncesi hazırlık sırasında sağlık görevlisi, tetkik sırasında verilecek ilaç için kolunuza plastik bir damar yolu takacaktır. Görüntüleme sırasında EKG bağlantısı için gövdenize elektrodlar yapıştırılacaktır. Kalp ritmini düzenlemek için ağızdan veya damardan ilaç verilebilir.

    İnceleme Sırasında

    İnceleme sırasında sağlık personeli ve doktorun sürekli gözetimi altında bulunacaksınız. Sağlık personeli ile iletişiminiz mikrofon ile olacaktır. Tüm inceleme boyunca sağlık personeli sizi duyabilecek ve sizinle sürekli iletişim halinde olacaktır. İncelemenin başlangıcında damar içi ilaç verilemeden önce bir kontrol görüntüsü alınacak. Daha sonra damar yolundan verilecek kontrast madde ile kalp ve koroner damarlar “boyanarak” görüntüler elde edilecek. Damar yolundan ilaç verilmesi sırasında sıcaklık hissi ve/veya ağızda metalik tat hissedilebilir. Bu normaldir ve geçicidir. Görüntülemeyi yapacak cihaz çalışmaya başladığında motor sesi duyulur. Görüntüleme sırasında hareket etmemeniz ve sakin olmanız çok önemlidir. Tetkik sırasında sizden nefes tutmanız istenecektir. Bu en önemli noktadır. Nefes tutma süresi 12-15 saniye kadardır.

    İnceleme Sonrasında

    Tetkik sonrasında normal günlük hayatınıza devam edebilir, bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Tetkik sırasında verilen kontrast maddenin vücudunuzdan daha hızlı atılabilmesi için gün içinde fazladan 1 litre su içmeniz önerilir.