Tomografik Anjiyografi Nedir?


  • Tomografik anjiyografi ya da diğer bilinen adıyla bilgisayarlı tomografiyle anjiyografi, son yıllarda yaygın olarak kullanılan bir görüntülemedir.

    simdi_ara

    Tomografik Anjiyografi Nasıl Yapılır?

    Tomografik anjiyografi birçok kişi için yeni bir deneyim olarak kabul ediliyor. Ülkemizde ve dünyanın birçok noktasında gelişmiş görüntüleme teknikleri aktif kullanılıyor. Zamandan tasarruf sağlayan ve doktorlara tanı kolaylığı sağlayan bu yöntem, hastaya zamanında müdahale etme şansı veriyor. Bu yöntemde hastaya damar kol damarından kontrast madde verilerek bilgisayarlı tomografi incelemesi yapılıyor.

    Damarların durumunu gösteren tomografik anjiyo, doktorların tanı koymasını sağlıyor. Yüksek kalitede görüntüler almayı sağlayan bu yöntem, hastalıkların tespitini kolaylaştırdığı gibi baş – boyun bölgesindeki damarların anatomik oluşumlarını, yapılarını ve çevresel etkilerini inceleme şansı sunuyor. Uzmanlar, görüntülemeyi kısa sürede yaptıktan sonra görüntüleri bilgisayar ortamında üç boyutlu şekilde inceliyor, çok yönlü bir değerlendirme yapabiliyor. Ülkemizde hala kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümler ciddi bir seviyede. Kalp – damar rahatsızlıklarını zamanında fark etmek ve tedaviye başlamak için erken teşhis her zamankinden daha önemli. Teknolojik gelişmelerin bu anlamda hastalıkların tanı ve tedavisini kolaylaştırdığını söylemek mümkün. Bilgisayarlı görüntüleme sistemleri kalp – damar hastalıklarında mucizevi sonuçlar alınmasına yardımcı oluyor.

    simdi_ara

    Tomografik Anjiyografi Uzun Süren Bir İşlem mi?

    Hayır. İşlemin görüntüleme kısmı ortalama 10-15 saniye sürüyor. Ancak işlem öncesinde hastanın nabzının belirli bir oranda olması gerektiğinden bu seviye yakalanana kadar inceleme uzayabiliyor. Genel anlamda görüntüleme işlemi hazırlık aşamaları da dahil olmak üzere 15 – 20 dakika sürüyor.

    Bilgisayarlı Tomografi Bilgi için Formu Doldurabilirsiniz

    Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca ilgili bilgilendirmeyi okudum. Belirtilen kapsamda verilerimin işlenmesini kabul ediyorum.
    Ticari İletişim Aydınlatma Metni doğrultusunda, tarafıma tanıtım, bilgilendirme, pazarlama amacıyla ticari elektronik ileti gönderilmesini kabul ediyorum.
     

    Tomografik anjiyografi genel olarak göğüs ağrısı, kalp sıkışması, kalp krizi yaşayanlara öncelikli olarak yapılabiliyor ancak aile geçmişinde kalp – damar rahatsızlıkları olan yani risk grubunda olanlara da anjiyografi yapılır. Öte yandan efor testi sonuçlarında pürüz olanlara, 40 yaşının altındaki kalp rahatsızlığı – göğüs ağrısı yaşayanlara yine tomografik anjiyo yapılabilmektedir.

    Yan Etkiler Nelerdir?

    Anjiyografi sadece bir görüntüleme işlemidir. Bir tedavi değildir. Görüntüleme esnasında verilen kontrast madde bazı bünyelerde alerjik reaksiyon gösterebileceğinden; alerji geçmişi hakkında tetkiki gerçekleştirecek doktora bilgi vermek son derece önemlidir.

    randevu_al

    simdi_ara